Bu haftanın konukları Mustafa Toprak ile Halil İbrahim Uzun  ve program konusu “İmaj ve İdeal” idi.

Programın önemli noktaları şu şekildeydi:

15195872_1153181404795917_1720267999081441543_o

 

M. Toprak: Her Türk vatandaşının fahri olarak tarihçi olması gerekir.

 M. Toprak: Bir idealiniz varsa altını doldurmalısınız. Kaynayıp taşmayın, dolup taşın. Bir şey yapacaksanız yaşınız ne olursa olsun onun hakkını vermelisiniz.

 H.İ. Uzun: Kalp meselesi zürafa-buzdolabı örneğinde görüyoruz. Beyin kısa yoldan hedefe ulaşır; bu da hakikati ıskalamamıza sebep olur.

 H.i.Uzun:1+1 in 2 etmesi gerçekliktir. Ama bazen 1+1 daha büyük bir eder; bu hakikattir. Burada zahir ve batın meselesini görüyoruz.

 H.İ. Uzun: Küresel köy teorisi; normal şartlarda biz özne izlediklerimiz ise nesnedir. Enformasyon çağında ise durum tam tersidir. Bizim düşüncelerimiz enformasyon yoluyla nesne haline getiriliyor. İşte bu küreselleşmedir.

 M. Toprak: Hukukçu dahi olsanız gönlünüz aşktan, şiirden ve hikmetten geçmemişse yaşamınız koftur, boştur.

 M. Toprak: ”Kıyamet günü Yaratıcı ’ya anlamlı ve onurlu bir hikâye bırakabilmeliyiz.” (Ayşe Şasa)

 H.İ. Uzun: İmaj meselesi birden yahut topyekûn değişmez; köklü ve kadim uygulamalarla değişebilir. STK’lar ve teşkilatçılık bunun içindir.

 H.İ. Uzun: Kurtulmak için kurtarıcı olmaya mecburuz. Mesele Anadoluculuktur, Anadoludaki İslam yorumudur.

 M. Toprak: Nasrettin Hoca’nın Ya Tutarsa hikayesine Şaban Abak’ın yorumu; Göl Anadolu coğrafyasıdır, mayaladığı şey ise İslam’dır.

 H.İ. Uzun: Nasrettin Hoca, Yunus Emre, Mevlana bir noktadır aslında. Bizim işimiz tohum saçmaktır. Sonuçlar konusunda çok sabırsızız ama işin aslı Allah’a ısmarladık.

 H.İ. Uzun: Koşmamız lazım. Şehrin ucundan koşmamız lazım. Burada önemli olan koşmaktır. Duran kişi düşer. Daima yolda olmalıyız.

 M. Toprak: Derdi olan insan okur, derdi olmayan ise okuyarak dert sahibi olur. Okumadan, bilmeden ve vakıf olmadan dert sahibi olunmaz. Çapraz düşünmek lazımdır.

 M. Toprak: Bir ülkeyi hukukçular yönetir. Kalın hukuk kitaplarının yanında başka kitaplarla, dergilerle de hemhal olmalıyız.

15250862_1153181364795921_2935029404686046016_o

Konuklarımıza ve tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ederiz. Bir sonraki hafta farklı konu ve konuklar ile Tea&Talks’ da görüşmek üzere!